Skrubbhandskar

Turkiska ”kese” eller skrubbhandskarSkrubbhandskar

Turkarna har redan i många århundraden använt skrubbhandskar för att avlägsna döda hudceller från kroppen för hudens välmående. Turkarna går fortfarande till allmänna turkiska bastun (hamam) och kese är fortfarande i användning.

Skrubbningen hjälper hyn att andas och ökar blodcirkulationen som i sin tur förebygger celluliter och minskar redan bildad cellulit. Skrubbningen hjälper också till att hålla porerna öppna vilket förebygger inåtvänd hårväxt.

Skrubbhandskarna används enligt följande: Svettas i bastun 15-20 minuter (eller i ett varmt bad) och ös rikligt med vatten över kroppen eller håll luften i bastun fuktig. Tvätta kroppen med tvål, skölj bort tvålen och ta i användning den turkiska skrubbhandsken. Fukta handsken och vrid den torr, massera hela kroppen med roterande eller tvärsgående rörelser. Du märker hur de döda hudcellerna ”rullar” från huden. Detta märks bäst t.ex. på överarmens hud. Det är inte meningen att använda tvål i samband med skrubbhandsken så skölj den med varmt vatten efter användning och häng den upp på tork.

Det finns tre olika skrubbhandskar att välja mellan, alla fungerar på samma sätt, men hållbarheten är olika. Den traditionella hamman-kese håller ca ett år (4 Euro), den andra håller ca 2-3 år (6 Euro) och den tredje ”mor till dotter” Abdullah kese (20 Euro) är handvävd av handspunnet gethår. Abdullah kese är av mycket hög kvalitet och skrubbar hyn skonsamt och ekologiskt.

Köp din egen skrubbhandske och förläng känslan av en silkeslen hud!