Bruksanvisning

Easy Sweet Vartalosokeri / Sockervax

Koka upp vatten i en vattenkokare. Lägg den tätt förslutna 220 g plastburken t.ex. i en kastrull och häll det heta vattnet över så att burken täcks till locket. Täck över kärlet med ett lock.  Efter 10-15 minuter är sockret färdigt att användas. Jag rekommenderar att desinficera området som skall vaxas då avlägsnas samtidigt möjlig fuktighetscrem eller deodorant. Använd talk på de varma områden såsom armhålorna och ljumskarna, talk kan även användas på andra områden som skall behandlas med sockervax.

Du kan använda handskar eller vara barhänt. 1/5 del av burkens innehåll räcker till hela kroppen, om du önskar bearbeta endast bikini området, räcker det med en bit stor som en vindruva. Tänj sockret med båda händerna några minuter tills sockret har ändrat färg från genomskinligt till en matt ljus färg. Tillsätt några droppar vatten genom att fukta fingrarna eller doppa hörnet av sockervaxet i lite vatten. Fortsätt at tänja sockret med händerna tills det blir klibbigt.

Användning av sockret på huden:

Sätt 1: Bred ut sockret medhårs genom att skuffa/bre med hela tummen. Dra tillbaka så att sockret lossnar från hyn. Denna metod är bäst för att avlägsna tunna hår.

Sätt 2: Bred ut 75% av sockret mothårs och håll i 25% med fingertopparna så att tummen hålls under massan. Ryck sockret loss medhårs, i motsatt riktning. OBS!  sockervaxet skall bearbetas längs med huden inte t.ex. genom att lyfta vaxet från huden.

Sockervax bruksanvisning

Benen, låren och armarna:

Bearbeta ett ca 5 centimeter stort område åt gången. Dra sockret hårt mot huden i motsats riktning av hårväxten, nerifrån upp eller från vänster till höger, beroende på i vilken riktning håren växer. Ryck nu sockret längs med huden i motsatt riktning (Obs! sockervaxet skall bearbetas längs med huden inte t.ex. genom att lyfta vaxet från huden). Sockret lossnar från huden och tar med sig största delen av kroppshåren. Tips för att bearbeta huden på baklåren: lyft upp ena benet på en stol så når du området lättare.

Bikini:

Det bästa resultatet nås om hårväxten är några millimeter men inte mer än en centimeter. Ifall hårväxten är längre eller du vill utvidga området, så rekommenderar jag att först klippa håret kortare med en sax. Använd talk på huden innan vaxandet. Prova först med att bearbeta ett några centimeters område, så vet du hur det känns. Det var väl inte så hemskt! Gör lika som på benen, dra sockret i motsats riktning av hårväxten och riv längs med huden i den riktningen håret växer. Som belöning får du en slät hy i flera veckor! Tips till bearbetning av lårens insida: Spänn det området som skall bearbetas med andra handen så undviker du blåmärken på känslig hud.

Läpparna:

Ta med fingret en tesked av sockret. Använd talk på hyn ovanför övre läppen. Bred ut socker i motsats riktning av hårväxten och knyck loss i den riktningen håret växer. Sockret avlägsnar hårväxten skonsamt och skadar aldrig hyn såsom t.ex. färdiga vaxslingor.  Efter behandlingen kan huden vara röd, men rodnaden försvinner om en stund.

Allmänna tips:

Bli inte orolig ifall sockret fastnar på hyn. Det händer även professionella och är typiskt för sockret isynnerhet då man bearbetar varm hud. Sockret lossnar då man ”petar” med sockrig hand börjandes från områdets yttersida.  Ifall detta inte hjälper så avlägsna sockret med fingrarna, lägg åtsidan, tvätta huden och använd talk. Undertiden har sockret som lagts åt sidan vilat och svalnat och är igen klart för användning. Du kan också ta lite till socker från burken.

Med 40 gram socker kan man i normala fall bearbeta hela kroppen; huden ovanför läpparna, armarna, armhålorna, benen och bikini. Tänk på hur mycket pengar som sparas jämfört med ett besök till kosmetologen! Eller att fylla skåpen med burkar för olika produkter för olika delar av kroppshår.
Sockervaxet kan slängas i komposten. Socker som blir kvar på hyn kan tvättas bort med en fuktig handduk eller med vatten.

Se en video om hur produkten används  eller på www. youtube.com med sökordet ”sockervaxning hemma”